Πότε ξεκινά το voucher εκπαιδευτικών 2022;

Είναι κάτι ανάλογο με το voucher 200 ευρώ που είχε δοθεί πριν έναν χρόνο στους μαθητές μέσω της ψηφιακής μέριμνας.

Το ίδιο θα γίνει και για τους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν και αυτοί κουπόνι για να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση του voucher των 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Θα λάβουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Δικαιούχοι είναι 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022. Αφορά μόνιμους και αναπληρωτές.

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή (laptop ή desktop) ή tablet από το κατάστημα της επιλογής τους.

160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 θα πάρουν το voucher.
160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 θα πάρουν το voucher.

Αν πρόκειται για ζευγάρι εκπαιδευτικών που θα κάνουν αίτηση, θα δίνονται δύο κουπόνια των 200 ευρώ, και το σύνολο του ποσού των 400 ευρώ θα εξαργυρώνεται για την αγορά μιας συσκευής.

Για το voucher εκπαιδευτικών, οι δικαιούχοι, θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα.