Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Voucher για βιβλία ΔΥΠΑ: Πως κάνουμε αίτηση;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για voucher αγοράς βιβλίων μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία της ΔΥΠΑ θα υποβάλλονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, τα μεσάνυχτα. Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ. Με αυτή το voucher θα μπορείτε να αγοράσετε βιβλία. Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων. Το ίδιο voucher για βιβλία είχε δοθεί και πέρσι.

Voucher βιβλία
Voucher βιβλία

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr. Στην κατηγορία Ασφάλιση, θα βρείτε τις Αποζημιώσεις και Παροχές και μετέπειτα τις Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Επίσης οι ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
επιδότησης ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμα