Βρες ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει με το τεστ καριέρας (quiz)

Κάνε το online τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και μάθε ποιον κλάδο να ακολουθήσεις, ανάλογα με την προσωπικότητά σου!

Η επιλογή εργασίας είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για τη ζωή όλων μας, όμως, η εύρεση του κατάλληλου αντικειμένου, πολλές φορές, αποτελεί πρόκληση, καθώς οι παράγοντες που καλείσαι να αξιολογήσεις για να βρεις και να μάθεις ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει είναι πολλοί. Ωστόσο, ξεκινώντας με ένα κουίζ, έχεις τη δυνατότητα να σκεφτείς, να προβληματιστείς και να αποκτήσεις χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα σε οδηγήσουν πιο γρήγορα στη σωστή απόφαση.

Κάνοντας το online τεστ επαγγελματικού προσανατολισμούκαι βλέποντας τα αποτελέσματά του, θα λύσεις βασικές απορίες και, παράλληλα, θα μπορέσεις πιο εύκολα να επιλέξεις τι να σπουδάσεις, προκειμένου να ακολουθήσεις την ιδανική σταδιοδρομία για εσένα!

Quiz: Ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει;

Το παρόν κουίζ ή τεστ καριέρας θα σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, θα σου δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου. Ταυτόχρονα, θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις κλίσεις και τα ταλέντα σου. Τέλος, θα μάθεις ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει και ποια καριέρα είναι η κατάλληλη για εσένα.

Μέσα από μία σειρά απλών και άκρως στοχευμένων ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, θα κατανοήσεις όλα όσα σε κάνουν ξεχωριστό και, ενδεχομένως, θα δεις ότι είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για έναν συγκεκριμένο κλάδο, εντοπίζοντας ποια επαγγελματική κατεύθυνση σου ταιριάζει 100%.

Έχοντας, λοιπόν, μία ξεκάθαρη εικόνα για τον ιδανικό τομέα, μπορείς, έπειτα, να επιλέξεις τις κατάλληλες προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, να αναζητήσεις σχετικές θέσεις εργασίας και να σχεδιάσεις τις επόμενες κινήσεις σου, ώστε να απασχοληθείς με αυτό που σε ενδιαφέρει.

Τι να σπουδάσεις;

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την προσωπική και την επαγγελματική σου εξέλιξη. Επομένως, διαλέγοντας έναν τομέα σπουδών που συνάδει με τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σου, θα έχεις την ευκαιρία να εξελιχθείς ως άνθρωπος, να αποκτήσεις νέες γνώσεις και δεξιότητες και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Αφού ολοκληρώσεις το τεστ, μπορείς να εξερευνήσεις και να αξιολογήσεις τις διαθέσιμες επιλογές σου. Κάθε τομέας περιλαμβάνει πληθώρα εξειδικεύσεων, επομένως είναι σημαντικό να περιηγηθείς αναλυτικά στα προσφερόμενα προγράμματα, επιλέγοντας, τελικά, αυτό που ταιριάζει στο εκπαιδευτικό σου προφίλ και στην προσωπικότητά σου.

Σου προτείνουμε να έχεις στο μυαλό σου ότι αρκετές εξειδικεύσεις προσφέρουν μία ευρεία γκάμα επαγγελμάτων και θέσεων εργασίας.

Οι σπουδές μπορούν να σε οδηγήσουν σε πολλά διαφορετικά μονοπάτια και επιλογές καριέρας, όπως, για παράδειγμα, ανάλογα με τα μαθήματα που θα διαλέξεις να παρακολουθήσεις, το μεταπτυχιακό σου, την πρακτική εκπαίδευση και εμπειρία που θα λάβεις και, φυσικά, τους μελλοντικούς σου στόχους. Βέβαια, οι επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει κάθε αντικείμενο είναι διαφορετικές και οφείλεις να τις λάβεις υπόψη.

Πέρα από το πτυχίο σου, στην εξέλιξή σου συμβάλλουν κι άλλοι παράγοντες ή δραστηριότητες που μπορούν να σου προσφέρουν επιπλέον γνώσεις και ιδιαίτερες ικανότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας του σήμερα. Μπορείς, λοιπόν, να αποκτήσεις περισσότερα προσόντα και να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, συμμετέχοντας σε προγράμματα πρακτικής άσκησης, εθελοντικές δράσεις ή κάνοντας τα χόμπι σου.

Πώς να επιλέξεις επάγγελμα;

Για να βρεις την ιδανική εργασία για εσένα και να ακολουθήσεις μία επιτυχημένη σταδιοδρομία, σου προτείνουμε να σκεφτείς τι συνδυάζει τις κλίσεις σου και τα ενδιαφέροντά σου με τις ικανότητες που έχεις, αλλά και τις γνώσεις που σκοπεύεις να αποκτήσεις.

Είτε πριν, είτε μετά την ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής σου, καλό είναι να συζητήσεις με φίλους, καθηγητές ή εξειδικευμένους συμβούλους, προκειμένου να ενημερωθείς σχετικά με τα επαγγέλματα που σου κινούν το ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις μία ιδέα για τις απαιτήσεις και τα καθήκοντα συγκεκριμένων εργασιακών θέσεων, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Αφού μάθεις τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο, καθώς και το πώς θα διεκδικήσεις μία θέση στον συγκεκριμένο κλάδο, μπορείς να κάνεις μία μικρή έρευνα όσον αφορά την αποκατάσταση και τις προοπτικές εξέλιξης στο συγκεκριμένο αντικείμενο και να καταλήξεις στην τελική σου απόφαση.

Γιατί η ευελιξία παίζει σημαντικό ρόλο;

Στη σημερινή εποχή, είναι αρκετά σύνηθες κάποιος, ενώ μεγαλώνει, να αλλάξει καριέρα. Οπότε, η ευελιξία εντάσσεται σίγουρα στις ικανότητες που πρέπει να αναπτύξεις. Ακόμα κι αν η εργασία σου σε ικανοποιεί στο έπακρο, το να προσαρμόζεσαι εύκολα σε νέες συνθήκες ή περιβάλλοντα είναι πάντα θετικό και θα σε διευκολύνει στην εκπλήρωση των καθηκόντων σου.

Η επιλογή σπουδών, λοιπόν, είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη σταδιοδρομία σου, όμως η ευελιξία και το ανοιχτό μυαλό θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο, όποια κι αν είναι η μελλοντική σου πορεία.

Γνωρίζοντας το που θέλεις να φτάσεις και κάνοντας στρατηγικές κινήσεις για την πρόοδό σου, θα καταφέρεις να αποκτήσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι και να κατακτήσεις όλους σου τους στόχους!