Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, με την Εύβοια να βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε πολλές περιοχές του νησιού σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως σε Χαλκίδα, Κύμη και στη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί έως και 6 μποφόρ, δυσκολεύοντας τις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Ωστόσο, παραμένει η πιθανότητα για νέες καταιγίδες αργά το απόγευμα.
Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας (Δίρφυς – Κανδήλι), με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες αιχμής των φαινομένων, να μην επιχειρούν διάσχιση χειμάρρων και να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.