ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί 2022: Ποια η προθεσμία;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΕΕΤΑΑ για τα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς – Ποια είναι τα βήματα και πως θα κάνουν και μέχρι πότε την αίτηση οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς ΕΕΤΑΑ και ΚΔΑΠ, ξεκίνησαν και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους υποψηφίους, δημοσιεύτηκε. Η διαδικασία είναι εύκολη και τα βήματα το ίδιο απλά όπως τα περασμένα χρόνια.

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 331.200.000 ευρώ και είναι ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021.

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί 2023
ΕΕΤΑΑ ΚΔΑΠ και παιδικοί σταθμοί Φωτογραφία fran, unsplash

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση σύμφωνα με το οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021.

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν voucher και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε δομή της επιλογής τους.

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του ΕΕΤΑΑ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Δείτε στο βίντεο όλες τις πληροφορίες για τις αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς: