Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Μέχρι πότε θα είναι;

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις; Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις το 2023; Τι πρέπει να προσέξουμε στις χειμερινές εκπτώσεις 2023; Οι χειμερινές εκπτώσεις κάνουν καλό στην υγεία μας
Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις; Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις το 2023; Τι πρέπει να προσέξουμε στις χειμερινές εκπτώσεις 2023;

Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2023. Τα καταστήματα όπως και πέρσι θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 18:00. Στη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μία Κυριακή και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου, την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξή τους.

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2023;

Όπως προκύπτει από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή καταργούνται οι ενδιάμεσες χειμερινές και θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και θα ισχύουν μόνο οι χειμερινές εκπτώσεις που θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουάριου μέχρι το τέλος του Φεβρουάριου και οι θερινές εκπτώσεις που θα διενεργούνται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2023 αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου. Η διάρκεια τους είναι αρκετή για να κάνετε με άνεση τα ψώνια σας. Τελειώνουν πάντα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι καταστηματάρχες αλλά και οι καταναλωτές προετοιμάζονται μέρες πριν τις χειμερινές εκπτώσεις. Πέρσι το 2022, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων 2023, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τι πρέπει να προσέξουμε στις χειμερινές εκπτώσεις 2023

Εφόσον δίνεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι χειμερινές εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές θα δοθεί πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και δεν θα είναι λιγότερο από 10000.

Οι χειμερινές εκπτώσεις κάνουν καλό στην υγεία μας

Ναι, η βόλτα στα ανοιχτά μαγαζιά κάνει καλό στην υγεία σου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα ψώνια που κάνεις είναι ευεργετικό για την υγεία σου. Πρωτίστως στην ψυχική αφού σου φτιάχνουν τη διάθεση, σε κάνουν να ξεχνιέσαι αλλά δίνουν και μια ώθηση για καλύτερη διάθεση. Ακόμα και το να χαζέψεις στις βιτρίνες ή να χαζέψεις μέσω διαδικτύου διάφορα προϊόντα, χωρίς απαραίτητα να ψωνίσεις, λειτουργεί ευεργετικά.