Η χειμερινή ντουλάπα του άντρα: όσα δεν πρέπει να λείπουν από αυτήν

Δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγουμε πια. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Όσο και αν λατρεύουμε το καλοκαίρι, ο χειμώνας είναι επίσημα εδώ. Και πρέπει να αρχίσουμε να ντυνόμαστε κατάλληλα. Βέβαια, ο χειμώνας δεν είναι και πολύ «εύκολη» εποχή για το στυλ μας. Συνήθως το στυλ είναι το τελευταίο που μας απασχολεί όταν προσπαθούμε να παραμείνουμε ζεστοί.

Αν πιστεύεις ότι τα χειμωνιάτικα ρούχα σου χρειάζονται μια ανανέωση, είσαι στο σωστό σημείο για να δεις ποια είναι μερικά βασικά κομμάτια στα οποία θα πρέπει να δώσεις βάση.

Δύο πράγματα που πρέπει να θυμάσαι

Προτού ασχοληθούμε με τα κομμάτια, θέλουμε να τονίσουμε δύο πράγματα που πρέπει να θυμάσαι. Το πρώτο είναι ότι θα φοράς συνεχώς πανωφόρια τα οποία θα καλύπτουν το εκάστοτε look σου. Επομένως, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε αυτά και να φροντίσεις να είναι καλαίσθητα και ανθεκτικά. Το δεύτερο έχει να κάνει με τα χρώματα. Τα σκούρα χρώματα είναι must το χειμώνα, αλλά να θυμάσαι επίσης ότι τα ουδέτερα χρώματα (καφέ, navy, λευκό, μπεζ κ.ο.κ.) συνδυάζονται πολύ πιο εύκολα μεταξύ τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πειραματιστείς και με πιο έντονα χρώματα, αλλά σίγουρα η ντουλάπα σου θα πρέπει να περιέχει και μια παλέτα που θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα υπόλοιπα.

Βασικά κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου

  1. Μπουφάν και παλτό

Όπως προαναφέρθηκε, τα πανωφόρια είναι σημαντικά. Οπότε πρέπει να βρεις τουλάχιστον ένα μπουφάν το οποίο θα μπορείς να φοράς καθημερινά. Το παλτό είναι εξίσου σημαντικό, αν θέλεις να ντυθείς πιο επίσημα ή πιο επαγγελματικά.

  • Τζιν

Είναι κάπως αδύνατο να μην έχεις ήδη μερικά τζιν στην ντουλάπα σου. Ο χειμώνας είναι η τέλεια εποχή για αυτά. Ωστόσο, μην περιοριστείς στο μπλε χρώμα! Είναι καιρός να αποκτήσεις και ένα μαύρο τζιν το οποίο συγκριτικά είναι και λίγο πιο επίσημο. Κατ’ επέκταση ταιριάζει και σε πιο casual και σε ημι-επίσημα στυλ.

  • Πουλόβερ

Και βέβαια χρειάζεσαι πουλόβερ. Όχι μόνο επειδή συνδυάζονται με τα πάντα, από τζάκετ δερματίνης μέχρι blazers, αλλά επειδή βοηθούν πολύ στο layering που είναι τόσο απαραίτητο το χειμώνα. Δηλαδή, μπορείς να τα φορέσεις άνετα και με άλλες μπλούζες, αλλά και με πουκάμισα.

  • Μποτάκια

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι τα αθλητικά είναι η εύκολη λύση σε όλα. Αλλά τα μποτάκια, εκτός του ότι είναι πολύ στιλάτα και ταιριάζουν με πολλά look, θα κρατήσουν ζεστά και τα πόδια σου.

Για τις χειμερινές σου αγορές, ο προορισμός σου είναι ένας. Το διαδικτυακό κατάστημα της Celestino. Και επειδή μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμη, θα στο τονίσουμε. Πλησιάζουν η Black Friday 2021 και η Cyber Monday. Και αυτό σημαίνει, φυσικά, φανταστικές εκπτώσεις!