Επιταγή ακρίβειας Χριστούγεννα 2023: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

επιταγη ακριβειασ 2023 χριστουγεννα

Υπάρχουν πληροφορίες για νέα επιταγή ακρίβειας όπου θα την πάρουν αρκετοί δικαιούχοι πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Πλησιάζει η μέρα που ανακοινωθεί η χρηματική ενίσχυση που θα λάβουν οι ευάλωτες ομάδες μέσα στο Δεκέμβριο.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να δοθεί και φέτος το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά μια ακόμα επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Θα δοθεί έμφαση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλές απολαβές και επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κλιμακωτή οικονομική βοήθεια.

Το έκτακτο επίδομα δεν θα δοθεί μόνο σε συνταξιούχους. Θα είναι ένα εφάπαξ επίδομα από 200 μέχρι 300 ευρώ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων 2023.

Στην αρχή ακούστηκε ότι δεν θα πάρουν χρήματα όσοι είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.

Τις τελευταίες μέρες ανοίγει η ομπρέλα των δικαιούχων και ενδέχεται να είναι η ίδια επιταγή ακρίβειας που δόθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύρια σκέψη είναι η επιταγή ακρίβειας να καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η επιταγή ακρίβειας θα είναι μια χρηματική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, άτομα με αναπηρία, οικογένειες με παιδιά και άλλες κατηγορίες πολιτών και εκείνους που εισπράττουν σε μηνιαία βάση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το μέτρο θα περιλαμβάνει:

800.000 Οικογένειες με παιδιά
205.000 Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
182.000 Άτομα με αναπηρία
100.000 Μακροχρόνια άνεργοι (μη επιδοτούμενοι)
Οι άνεργοι
Για τους 100.000 μακροχρόνια ανέργους (μη επιδοτούμενους) με εγγεγραμμένη ανεργία στην ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) από 12 έως 24 μήνες, την τελευταία φορά που τους είχε δοθεί έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ είχαν θεσπιστεί τα εξής κριτήρια εισοδήματος:

Μέχρι 9.600 ευρώ για τους άγαμους
Έως 16.800 ευρώ για τους έγγαμους.