Πότε
Πότε

Πότε ξεκινά να μεγαλώνει η μέρα για το έτος 2024;

Πότε αρχίζει και μεγαλώνει η ημέρα για το έτος 2024 και ποια είναι η ημερομηνία όπου θα συμβεί

Poso diarkei i megalyteri mera tou chronou, Apo pote megalonei i mera 2024, Pote einai i megalyteri mera 2024, Apo pote mikrainei i mera 2024, Therino iliostasio 2024, Megalýteri méra tou chrónou, Pote mikrainei i mera, Proti mera kalokairiou 2024
Πότε αρχίζει και μεγαλώνει η μέρα το 2024

Πότε μεγαλώνει η μέρα το 2024; Δείτε την ημερομηνία.

Το καταλαβαίνουμε άλλωστε μιας και νυχτώνει νωρίς. Με βάση την επιστήμη της αστρονομίας, ο χειμώνας ξεκινά με την έλευση του χειμερινού ηλιοστασίου και διαρκεί μέχρι και τις 20 Μαρτίου το 2024.

Σημειώνουμε ότι ο μετεωρολογικός χειμώνας ξεκινά από την 1η ημέρα του Δεκεμβρίου και λήγει με το τέλος του Φεβρουαρίου 2024.

Το θέμα είναι πότε θα μεγαλώσει η ημέρα το 2024; Η έναρξη του φθινοπώρου με την φθινοπωρινή ισημερία, ξεκινά κατά το διάστημα από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ενώ ολοκληρώνεται με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου όπου αρχίζει και μεγαλώνει η μέρα.

Μετά από ποια ημερομηνία μεγαλώνει η μέρα;

Μετά από κάποια ημερομηνία οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν σπυρί – σπυρί… Από τις 21 Δεκεμβρίου και έπειτα οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν με το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Τότε παρατηρείται η μεγαλύτερη σε διάρκεια σε νύχτα του έτους, ενώ παράλληλα, σηματοδοτείται η έναρξη του χειμώνα. Με άλλα λόγια, το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι η επιστημονική εξήγηση για το πότε μεγαλώνει η ημέρα.

Την ίδια στιγμή που εδώ λαμβάνει χώρα το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις περιοχές που υπάγονται στον νότιο ημισφαίριο πραγματοποιείται το θερινό ηλιοστάσιο, οπότε και ξεκινά το καλοκαίρι.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο του Βορείου Ημισφαιρίου έρχεται μια φορά τον χρόνο και είναι υπεύθυνο γιατί μεγαλώνει την μέρα. Η μικρότερη μέρα του έτους είναι η 21η Δεκεμβρίου και αποτελεί την επίσημη έναρξη αυτού που ονομάζεται αστρονομικός χειμώνας.

Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έχουμε τις λιγότερες ώρες ηλιακού φωτός από όλη τη χρονιά. Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει κάθε χρόνο στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου – και από αυτό το σημείο, οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν. Υπάρχει εκτός από το χειμερινό ηλιοστάσιο και το θερινό. Από το θερινό ηλιοστάσιο και έπειτα αρχίζει και μικραίνει η μέρα.

Το θερινό ηλιοστάσιο του Βορείου Ημισφαιρίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους.

Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,4 μοιρών.

Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δεν θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.