Youth pass 2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

youth pass 2024

Η οικονομική ενίσχυση έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα την λαμβάνουν όσοι κλείνουν τα 18 τους χρόνια.

150 ευρώ έρχονται στους νέους με αίτηση στο youth pass και είσοδος στην πλατφόρμα στο gov gr.

Δικαιούχοι για το youth pass 2024, είναι οι νέοι 18. Όσοι την 31η Δεκεμβρίου του 2023 έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η Ελλάδα προσφέρει μια σειρά από επιδόματα για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και άλλα ευάλωτα άτομα.

Τα επιδόματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης, όπως η στέγαση, η διατροφή, η υγεία και η εκπαίδευση.

Πολλοί ρωτούν πως θα κάνουν αίτηση στο gov.gr για το youth pass και γενικά πότε κάνει την έναρξη της η πλατφόρμα. Η είσοδος και η χρονική στιγμή της έναρξης θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το youth pass και τα 150 ευρώ στους νέους, από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου 2024.

Τα 150 ευρώ στους νέους, θα δοθούν λίγο πριν τον Ιούνιο 2024.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος;

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι, κάθε χρόνο, οι νέοι που θα συμπληρώνουν την ηλικία των 18 ετών.

Θα το λαμβάνουν κάθε χρόνο οι νέοι οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους θα έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους.

Όσοι θυμούνται το Freedom Pass θα είναι κάτι το ανάλογο. Θα αλλάξει όνομα και θα λέγεται Youth Pass.

Θα είναι ένα voucher 150 ευρώ και θα δίδεται στους νέους.

Youth pass είσοδος: Πως θα κάνετε αίτηση;

Εφόσον έχουν τις παραπάνω ηλικίες θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους μέσα από το vouchers.gov.gr για να πάρουν το επίδομα.

Θα πρέπει να έχουν κωδικούς taxisnet και να κάνουν μία απλή αίτηση.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e–mail) με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass, το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης.

Που χρησιμοποιείται το youth pass;

Η ενίσχυση των 150 ευρώ του Youth Pass θα μπορεί να ξοδευτεί για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Η ενίσχυση των 150 ευρώ πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Θα μπορεί να ξοδευτεί μέσω της άυλης κάρτας σε αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές, ενοικίαση αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, τρένα, ταξί, λεωφορεία, πλοία, ταξιδιωτικά πρακτορεία, κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού, σινεμά και σε πολλές άλλες υπηρεσίες αναψυχής.