Youth pass 2023: Εδώ η είσοδος για αίτηση στο gov

youth pass gov gr αιτηση, 150 ευρω νεουσ

O χρόνος για την «πρεμιέρα» υποβολής των αιτήσεων του Youth Pass στις 9 Νοεμβρίου μετρά αντίστροφα, με στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση στους νέους από 18 έως 19 ετών.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων που αφορούν στη χορήγηση του Youth Pass των 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών.

Από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2023 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα του gov.gr που θα δεχτεί τις αιτήσεις του Youth Pass από νέους 18 και 19 ετών, στους οποίους θα δοθεί εφάπαξ επίδομα 150 ευρώ. Η ψηφιακή κάρτα θα δοθεί μία φορά σε όσους πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 200.000.

Η οικονομική ενίσχυση έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα την λαμβάνουν όσοι κλείνουν τα 18 τους χρόνια για δύο έτη, δηλαδή θα παίρνουν συνολικά από το κράτος ποσό ύψους 300 ευρώ.

150 ευρώ έρχονται στους νέους με αίτηση στο youth pass και είσοδος στην πλατφόρμα στο gov gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα γίνει μια εξαίρεση και θα ανοίξει λίγο πιο πολύ η ομπρέλα των δικαιούχων για το συγκεκριμένο επίδομα.

Για φέτος, τα 150 ευρώ στους νέους θα δοθούν αναδρομικά και σε όσους έχουν κλείσει τα 19, αλλά με την προϋπόθεση ότι είναι μέσα στα περιθώρια που έχουν οριστεί.

Δικαιούχοι για το youth pass 2023, είναι οι νέοι 18 και 19 ετών. Όσοι την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο και δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους

Η Ελλάδα προσφέρει μια σειρά από επιδόματα για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και άλλα ευάλωτα άτομα.

Τα επιδόματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης, όπως η στέγαση, η διατροφή, η υγεία και η εκπαίδευση.

Πολλοί ρωτούν πως θα κάνουν αίτηση στο gov.gr για το youth pass και γενικά πότε κάνει την έναρξη της η πλατφόρμα. Η είσοδος και η χρονική στιγμή της έναρξης θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το youth pass και τα 150 ευρώ στους νέους, στις 9 Νοεμβρίου 2023.

Τα 150 ευρώ στους νέους, θα δοθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2023.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος;

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι, κάθε χρόνο, οι νέοι που θα συμπληρώνουν την ηλικία των 18 και 19 ετών.

Θα το λαμβάνουν κάθε χρόνο οι νέοι οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους θα έχουν συμπληρώσει το 18 ή 19 έτος της ηλικίας τους.

Όσοι θυμούνται το Freedom Pass θα είναι κάτι το ανάλογο. Θα αλλάξει όνομα και θα λέγεται Youth Pass.

Θα είναι ένα voucher 150 ευρώ και θα δίδεται στους νέους.

Youth pass είσοδος: Πως θα κάνετε αίτηση;

Εφόσον έχουν τις παραπάνω ηλικίες θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους μέσα από το vouchers.gov.gr για να πάρουν το επίδομα.

Θα πρέπει να έχουν κωδικούς taxisnet και να κάνουν μία απλή αίτηση.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e–mail) με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass, το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης.

Που χρησιμοποιείται το youth pass;

Η ενίσχυση των 150 ευρώ του Youth Pass θα μπορεί να ξοδευτεί για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Η ενίσχυση των 150 ευρώ πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Θα μπορεί να ξοδευτεί μέσω της άυλης κάρτας σε αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές, ενοικίαση αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, τρένα, ταξί, λεωφορεία, πλοία, ταξιδιωτικά πρακτορεία, κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού, σινεμά και σε πολλές άλλες υπηρεσίες αναψυχής.