ΙΚΥ υποτροφίες 2023: Πότε δίνετε επίδομα στους φοιτητές;

υποτροφιεσ ικυ

Από το 1951 έως και σήμερα, το ΙΚΥ είναι ο Εθνικός Φορέας Υποτροφιών.

Χορηγεί υποτροφίες και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

Δεν είναι επίδομα που το παίρνουν όλοι αλλά υποτροφία που χορηγείται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Σε προπτυχιακό επίπεδο, το ΙΚΥ χορηγεί υποτροφίες σε ευπαθείς και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες, που συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ, αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης αποσκοπούν στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Επίσης, το ΙΚΥ έχει χορηγήσει υποτροφίες σε προπτυχιακό επίπεδο, στους πρωτεύσαντες μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, στους εισαχθέντες στα ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και σε όσους είχαν πρωτεύσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Χιλιάδες προπτυχιακοί φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες επωφελούνται από τις υποτροφίες, που δίνει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και παρέχει όλες τις πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιμελείς φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν σε προπτυχιακό επίπεδο και έχει στόχο να τους στηρίξει ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Οι αιτήσεις συνήθως κατατέθονται λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Το 2022 έπρεπε να κατατεθούν έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00.