Πότε ξεκινάνε οι πανελλήνιες 2022; Ποια η ώρα προσέλευσης;

Πότε ξεκινούν οι πανελλήνιες 2022; Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022; Ποιος είναι ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ;

Πριν απαντήσουμε τις παραπάνω ερωτήσεις, πολλοί ρωτούν αν οι υποψήφιοι θα φορούν μάσκα την ώρα των εξετάσεων. Η απάντηση είναι θετική ενώ παράλληλα rapid test με δικά τους έξοδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ξεκινούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ενώ, μια μέρα πριν Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκινούν για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Την ίδια ώρα ακούγεται από το υπουργείο Παιδείας ότι νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022.Νωρίτερα θα ανακοινωθούν φέτος τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022 σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει στις αρχές Ιουλίου 2022.

Πέρσι ανακοινώθηκαν με SMS στις 9 Ιουλίου 2021 οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων αναρτήθηκαν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι βαθμοί στάλθηκαν με sms σε όσους είχαν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν μετά τις 13:00, ενώ διευκρινίζεται πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Πολλοί ρωτούν αν οι υποψήφιοι θα φορούν μάσκα την ώρα των εξετάσεων χωρίς να υπάρχει κάποια απάντηση μέχρι αυτή την ώρα μιας και είναι απόφαση που θα πάρουν οι ειδικοί λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές 2022.
Έτσι θα μπορούν να σχεδιάσουν το μηχανογραφικό τους έχοντας μια πιο πλήρης εικόνα για τις επιλογές τους. Φωτογραφία: Joanna Kosinska

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων 2022 θα βγουν νωρίτερα για να μπορούν να σχεδιάσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους έχοντας μια πιο πλήρης εικόνα για τις επιλογές τους.

Η γνωστοποίηση βαθμών των πανελληνίων εξετάσεων 2022 και φέτος μπορεί να γίνει και μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του υποψηφίου.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων των Πανελληνίων 2022 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394. Σε αυτούς θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με την περσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανερχόταν σε 77.415.