Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά το 2024;

καιροσ πρωτοχρονια 2024

Πρωτοχρονιά 2024 με χιόνι ή με λιακάδα; Τι καιρός έρχεται την πρώτη μέρα του χρόνου;

Τι καιρό θα κάνει τα Πρωτοχρονιά 2024; Θα ρίξει χιόνι για να μπούμε στο κλίμα των ημερών ή θα είναι μια ηλιόλουστη ημέρα όπως και πέρσι;

Δυστυχώς δεν υπάρχει τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς 2024. Να σας πούμε ότι πέρσι δεν έριξε ούτε μια νιφάδα χιόνι και ήταν ήπιος ο καιρός.

Όπως και να είναι ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2024 κοιτάξτε να βρείτε διάθεση.

Θα είναι η ημέρα που περνάς με καλή παρέα, φαγητό, ανταλλαγή δώρων και την οικογένειά σου. Την Πρωτοχρονιά του 2022 ο καιρός ήταν ήπιος και η θερμοκρασία παρουσίασε μικρή άνοδο.

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2022 ήταν ήπιος καιρός, με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές και τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ήταν τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι έπνεαν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά 2024;

Ο καιρός της Πρωτοχρονιά 2024, σύμφωνα με τα μερομήνια, αναμένεται να μην είναι πολύ κρύος.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με καλό καιρό σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αργότερα, αναμένεται να έρθουν βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αργότερα προς τα τέλη Ιανουαρίου θα ανέβει η θερμοκρασία και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Ίσως να είναι και οι Αλκυονίδες μέρες.

Μερομήνια: Πως υπολογίζονται;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Από αυτή την παρατήρηση αντλήσαμε και τον καιρό της Πρωτοχρονιάς 2023. Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.