Αποτελέσματα πανελλαδικών 2022: Τι ώρα βγαίνουν;

Την ίδια ώρα ακούγεται από το υπουργείο Παιδείας ότι νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022.
Την ίδια ώρα ακούγεται από το υπουργείο Παιδείας ότι νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022. Φωτογραφία: Joanna Kosinska

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων -Έρχεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 ξεκίνησαν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ενώ, μια μέρα πριν Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκίνησαν για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ήταν τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων ήταν κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Την ίδια ώρα ακούγεται από το υπουργείο Παιδείας ότι νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022. Αύριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες 2022 σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας.

Πέρσι ανακοινώθηκαν με SMS στις 9 Ιουλίου 2021 οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων αναρτήθηκαν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι βαθμοί στάλθηκαν με sms σε όσους είχαν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν μετά τις 13:00, ενώ διευκρινίζεται πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων 2022 θα βγουν νωρίτερα για να μπορούν να σχεδιάσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους έχοντας μια πιο πλήρης εικόνα για τις επιλογές τους.

Η γνωστοποίηση βαθμών των πανελληνίων εξετάσεων 2022 και φέτος μπορεί να γίνει και μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του υποψηφίου.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων των Πανελληνίων 2022 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394. Σε αυτούς θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με την περσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανερχόταν σε 77.415.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Όπως ανακοινώθηκε οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 για τα ΓΕΛ θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Ιουνίου βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές βαρύτητας που αποδίδονται στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, καθορίζονται με απόφαση της συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, η οποία εκδίδεται έπειτα από πρόταση κάθε σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης του.

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας, καθώς φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές άλλων Στρατιωτικές και Αστυνομικές, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι τελειόφοιτοι θα μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα με τρεις τρόπους. Μπαίνοντας στο results.it.minedu.gov.gr, με SMS στο κινητό που δηλώνουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr και στα Λύκεια της χώρας.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα, με τις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.