Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού;

Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικός τουρισμός 2022 του ΟΑΕΔ.

Ο κοινωνικός τουρισμός εδώ και χρόνια δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες οικογένειες ανάλογα με το εισόδημα που έχουν να ταξιδέψουν σε μέρη της Ελλάδας. Μια σημαντική βοήθεια μιας και η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει κάνει τα νοικοκυριά να μην μπορούν όχι μόνο να σκεφτούν για διακοπές αλλά το πως θα τα βγάλουν πέρα με τα βασικά έξοδα του μήνα.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σας αναφέρουμε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού στις 15 Ιουνίου 2022.

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 23 Ιουνίου και ώρα 14.00 μέσω του συνδέσμoυ https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων
Δείτε πότε συνήθως ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμου (πηγή φωτογραφίας: unsplash.com)

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού;

Πιο συγκεκριμένα αναρτήθηκαν την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων – ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και αποκλειομένων, του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2021 – 2022. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

Οι πίνακες αφορούσαν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Η διαδικασία συμμετοχής έγινε με τη χρήση της επιταγής, που ήταν ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί ακόμα και τώρα να ενεργοποιηθεί. Υπάρχει το περιθώριο μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο 1.818 Παρόχων και κατόπιν να επικοινωνούν με τον πάροχο. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων.

Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου.

Απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) του ΟΑΕΔ.

Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή οπουδήποτε αλλού προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους.