Επιδότηση ελαστικών 2022 αίτηση: Πότε ξεκινά;

επίδομα για λάστιχα αυτοκινήτου
Θα υπάρξει επίδομα για λάστιχα αυτοκινήτου;

Η συζήτηση για την επιδότηση ελαστικών, δίνει και παίρνει τους τελευταίους έξι μήνες ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση παρά μόνο μία αναφορά πριν το Πάσχα του 2022.

Πρόκειται για το επίδομα ελαστικών 2022. Πολλοί κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ψάχνουν αν το δικαιούνται στην Ελλάδα. Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει ένα τέτοια επιδότηση ελαστικών στην χώρα μας ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα, μια δυσάρεστη έκπληξη έχει έρθει από τον Σεπτέμβριο για τους οδηγούς που βλέπουν μετά τη βενζίνη και το αυξημένο κόστος συντήρησης, να έχουν «απογειωθεί» και οι τιμές στα ελαστικά αυτοκινήτων.

Πότε ξεκίνησε η συζήτηση για το επίδομα ελαστικών 2022 που αναζητούν πολλοί χρήστες του διαδικτύου

Πέρσι τον Μάρτιο, στο τραπέζι είχε πέσει για τα καλά και η συζήτηση που αφορούσε τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο κατά τη χρήση του, τόσο από τα φρένα -από τη φθορά στα τακάκια- όσο και από τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Πράσινο φως για την επιδότηση ελαστικών

Ειδικά για τα ελαστικά, σε επίπεδο Ε.Ε. φαίνεται πως υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να επιδοτούν, εκτός από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και την αγορά «πράσινων» ελαστικών. Με λίγα λόγια δίνουν το πράσινο φως για το επίδομα ελαστικών.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει κάποιες ανακοινώσεις. Δεν σημαίνει βέβαια από την άλλη ότι δεν το σκέφτεται το επιτελείο της κυβέρνησης μιας και μία τέτοια κίνηση γίνεται στην Ιταλία και αφορά την επιδότηση ελαστικών.