Χειμερινό νυχτερινό ρεύμα 2024: Πότε είναι

Το χειμερινό ωράριο για το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος της ΔΕΗ τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου

Χειμερινό νυχτερινό ρεύμα 2024
Χειμερινό νυχτερινό ρεύμα 2024

Το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα για το 2024. Δείτε ποιο είναι το ωράριο.

Το νυχτερινό ρεύμα είναι ένα σύστημα χρονοχρέωσης που εφαρμόζεται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Με το σύστημα αυτό, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας τιμολογείται με χαμηλότερο κόστος από την κατανάλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το νυχτερινό ρεύμα απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές που έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν ορισμένες από τις ενεργοβόρες συσκευές τους στη νύχτα, όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, θερμοσίφωνες, στεγνωτήρια, κλπ.

Η χρήση του νυχτερινού ρεύματος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Το ωράριο για το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα, ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους μέχρι την 30η Απριλίου του επόμενου έτους.

Με λίγα λόγια, χειμερινή περίοδος τους έτους 2023-2024 είναι 1η Νοεμβρίου 2023 έως την 30η Απριλίου 2024.

Το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος της χειμερινής περιόδου 2024 είναι από τις 2 τα ημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα για τους καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

Το ωράριο για το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα για τους καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών είναι από τις 02:00 μέχρι 08:00 και το μεσημέρι από 15:30 μέχρι 17:30.