Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία της Εύβοιας το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Ιουλίου 2025, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στην Κάρυστο.
Η φωτιά ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην πόλη της νότιας Εύβοιας.
Η αντίδραση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρύστου ήταν άμεση και αποφασιστική. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό τους, οι οποίοι κατάφεραν να προσεγγίσουν γρήγορα το διαμέρισμα.
Χάρη στην ταχύτατη επέμβασή τους, οι πυροσβέστες έθεσαν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η αποτελεσματικότητά τους απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στους υπόλοιπους χώρους του διαμερίσματος, περιορίζοντας έτσι σημαντικά την έκταση της καταστροφής. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στον χώρο της κουζίνας, όπου φαίνεται να ήταν και η εστία της φωτιάς.
Η επιτυχής επιχείρηση κατάσβεσης απέτρεψε τα χειρότερα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος για τους ενοίκους και τα γειτονικά διαμερίσματα. Η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αποκαθιστώντας την ηρεμία στην περιοχή.
Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και αναμένεται να διερευνηθούν από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά.