Δωρεάν βιβλία ΔΥΠΑ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για το επίδομα βιβλίου;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις και τα περιθώρια στενεύουν για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για voucher αγοράς βιβλίων μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία της ΔΥΠΑ θα γίνονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, τα μεσάνυχτα. Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Πρόπερσι το voucher για δωρεάν βιβλία, είχε δοθεί στις αρχές καλοκαιριού ενώ πέρσι δόθηκε μέχρι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021. Φέτος αναμένεται να δοθεί το voucher για δωρεάν βιβλία μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2022.

Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής για δωρεάν βιβλία γίνεται ηλεκτρονικά. Εφιστάται η προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή των ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη ορθή μοριοδότησή του.

Αίτηση για δωρεάν βιβλία ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ)
Voucher βιβλία

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων μέχρι και αυτή την ώρα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr. Στην κατηγορία Ασφάλιση, θα βρείτε τις Αποζημιώσεις και Παροχές και μετέπειτα τις Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι οι οποίοι το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Επίσης οι ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
επιδότησης ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.