Πως κλείνετε ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό;

Προσωπικός γιατρός: Έχουν ξεκινήσει τα ηλεκτρονικά ραντεβού – Ενεργοποίηση του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού στον προσωπικό γιατρό.

Η χρονική διάρκεια των ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό είναι προγραμματισμένη στα 15 λεπτά, ενώ η χρονική διάρκεια του πρώτου ραντεβού του θα είναι 30 λεπτά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ).

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ραντεβού που μπορεί να προγραμματίσει ένας πολίτης στον προσωπικό του γιατρό.

Πως κάνουμε το ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό;

Η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού αφού ο πολίτης εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ehealth.gov.gr/p-rv/p). Υπάρχει και το τηλεφωνο με τον Προσωπικό Γιατρό σας ή με την Γραμματεία του. Τέλος υπάρχει και άλλος ένας τρόπος για κλείσιμο ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό που γίνεται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα πενταψήφια 14900, 14884, 14784 με χρέωση του πολίτη.

Προσωπικός γιατρός: Πότε μπαίνει πρόστιμο;

Όταν ο προσωπικός γιατρός είναι μη διαθέσιμος, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα για τα πρόστιμα στους πολίτες. Όσον αφορά τα πρόστιμα για τον προσωπικό γιατρό, πάνε πίσω μέχρι να συμπληρωθεί ο ικανός αριθμός συμβεβλημένων ιατρών.

Τι κερδίζουν όσοι κάνουν εγγραφή προσωπικού γιατρού

Όσοι κάνουν εγγραφή σε προσωπικό γιατρό θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μπορείτε και τώρα να κάνετε κάνετε εγγραφή σε προσωπικό γιατρό με ελεύθερη επιλογή μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό, όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ σας στο ehealth.gov.gr. Μπορείτε να κάνετε ραντεβού με προσωπικό γιατρό και να σας εγγράψει αυτός. Την εγγραφή σε πλατφόρμα προσωπικού γιατρού μπορείτε να την κάνετε ύστερα από επίσκεψη σε δομή υγείας. Τέλος μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή της idika προσωπικός γιατρός έπειτα από μια επίσκεψη σε φαρμακείο.

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον προσωπικό γιατρό στο παρακάτω βίντεο: