Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Επίδομα 200 ευρώ: Πότε αρχίζει η αίτηση;

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού: Τι θα περιλαμβάνει;

Ένα νέο επίδομα ακούγεται τις τελευταίες μέρες ότι θα δώσει η κυβέρνηση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν φυσικά τα δημοσιονομικά περιθώρια το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα επιταγή ακρίβειας καλοκαιριού ύψους 200 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.

Τα βαφτίσια δεν έχουν γίνει αλλά ακούγεται ότι θα ονομάζεται επίδομα καλοκαιριού ή έκτακτο επίδομα.

Αυτό το επίδομα καλοκαιριού θέλουν να δώσουν από την πολιτεία για να «βάλει» έστω ένα προσωρινό φρένο στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας στην καθημερινότητα του κάθε νοικοκυριού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι pronoiaka%20epidomata.jpg
Το επίδομα αυτό θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν με μοντέλο Δώρο Πάσχα δηλαδή σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και συγκεκριμένα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Θα είναι κάτι ανάλογο σαν το έκτακτο δώρο Πάσχα που πιστώθηκε πριν την γιορτή της χριστιανοσύνης.

Ακούγεται ότι το επίδομα καλοκαιριού 2022 θα δοθεί προς τα μέσα του Ιουλίου 2022 πριν ξεκινήσουν οι διακοπές των εργαζόμενων.

Δικαιούχοι του επιδόματος καλοκαιριού θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Το επίδομα 200 ευρώ θα πιστωθεί σε οικογένειες με παιδιά και δικαιούχους εγγυημένου εισοδήματος ως μία επιπλέον δόση.

Διαβάστε ακόμα