Ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα 2021;

Ποιοι τελικά είναι οι δικαιούχοι για το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα 2021;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο προκρίνουν τη στήριξη των υγειονομικών και ίσως άλλων επιλεγμένων ομάδων και όχι ενός γενικού κοινωνικού μερίσματος.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, φαίνεται πως είναι σε υψηλή θέση στην λίστα για να λάβουν οικονομική ενίσχυση.

Ωστόσο το έκτακτο μέρισμα σχεδιάζεται να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες.

Το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα έρχεται για το έτος 2021 και από ότι ακούγεται δεν θα χρειάζεται να κάνει κανείς αίτηση.

Τον Νοέμβριο θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις αλλά και οι δικαιούχοι.

Το μόνο που έχει «κλειδώσει» έως τώρα είναι ότι θα δοθεί διπλάσιο ποσό στους δικαιούχους του ΚΕΑ (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος).

Μπορεί να μην δόθηκε πέρσι αλλά φέτος η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια αλλά και προϋποθέσεις. Όλα θα γίνουν αυτόματα και χωρίς να χρειαστεί η αίτηση.

Ποια είναι τα σενάρια για το χριστουγεννιάτικο μποναμά σε χαμηλοσυνταξιούχους; Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χιλιάδες νοικοκυριά ενώ εξετάζεται μποναμάς και σε συνταξιούχους.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Τον μήνα Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα που θα είναι διαφορετικό από το κοινωνικό μέρισμα 2020.

Το κοινωνικό μέρισμα 2021 φέτος θα είναι η διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Δεν χρειάζεται να γίνει δήλωση στο taxisnet. Διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.

Ακούγεται ότι κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους συνταξιούχους που δεν πήραν αναδρομικά καθώς και στους υγειονομικούς.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους υγειονομικούς μέσα στο Δεκέμβριο. Τέλος οι συνταξιούχοι θα λάβουν αυτό το έκτακτο βοήθημα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα χορηγηθεί διπλή πληρωμή τα Χριστούγεννα. Συνεπώς, το ποσό ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 900 ευρώ.

Οι αποφάσεις για το μέρισμα θα παρθούν το Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο, αφού πρώτα κατατεθεί το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού στη Βουλή.