Πότε ξεκινά η αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ;

Δείτε πότε θα έχει πιστωθεί το επίδομα 200 ευρώ στους δικαιούχους – Τα χρήματα θα δοθούν στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Το επίδομα 200 ευρώ θα βοηθήσει αρκετά τις οικογένειες, που πλήττονται από τις καθημερινές ανατιμήσεις.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί αρκετούς πολίτες στην απόγνωση ενώ πολλοί ρωτούν αν πρέπει να κάνουν αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ.

Το επίδομα θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Δικαιούχοι για το επίδομα 200 ευρώ φαίνεται ότι θα είναι 677.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν χρειάζεται να κάνουν καμμία απολύτως αίτηση.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 που δεν υπερβαίνει τις επτά χιλιάδες διακόσια 7.200 ευρώ.

Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα τους δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 14.400 ευρώ.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος 200 ευρώ θα πρέπει η ακίνητη περιουσία του να μην υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Επίσης το επίδομα αυτό θα πάρουν όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ και επίδομα παιδιού. Αυτοί που λαμβάνουν ΚΕΑ θα πάρουν διπλή δόση και μιάμιση δόση επιπλέον για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων.

Αίτηση χρειάζεται να κάνουν μόνο οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού. Όλες οι άλλες κατηγορίες θα μπουν αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων του επιδόματος.