Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Πως θα γίνει η αίτηση για το επίδομα της ακρίβειας του 2022;

Ένα νέο επίδομα θα δώσει ζεστό χρήμα στα νοικοκυριά.

Πολλοί αναρωτιούνται για το πως θα κάνουν αίτηση και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι για αυτό το επίδομα που θα δώσει ανάσα πριν το Πάσχα.

Η πιο «ελαστική» καταβολή αφορά στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού, οι οποίοι ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους στην πλατφόρμα μπορεί να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ακόμα και στο τέλος του 2022.

Το επίδομα ακρίβειας θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση ενώ πολλοί ρωτούν πως θα γίνει αίτηση για το επίδομα ακρίβειας.

Το επίδομα ακρίβειας θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Αίτηση χρειάζεται να κάνουν μόνο οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού. Όλες οι άλλες κατηγορίες θα μπουν αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων του επιδόματος ακρίβειας.

Δικαιούχοι για το επίδομα ακρίβειας θα είναι 677.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 που δεν υπερβαίνει τις επτά χιλιάδες διακόσια 7.200 ευρώ.

Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα τους δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 14.400 ευρώ.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος ακρίβειας θα πρέπει η ακίνητη περιουσία του να μην υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Επίσης επίδομα ακρίβειας θα πάρουν όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ και επίδομα παιδιού. Αυτοί που λαμβάνουν ΚΕΑ θα πάρουν διπλή δόση και μιάμιση δόση επιπλέον για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων.

Ακολουθήστε το Newse.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα