Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών voucher: Τι πρέπει να προσέξετε με την αίτηση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Όλες οι αιτήσεις έγιναν μέσω του taxisnet

Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τα νοικοκυριά που ήθελαν να αλλάξουν ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών γίνονταν μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.
Τα ωφελούμενα νοικοκυριά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν επιδοτήσεις για έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, τα ποσοστά επιδότησης για ηλεκτρικές συσκευές κυμίνονται από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτούνταν κανένα δικαιολογητικό και ολοκληρώνονταν μέσα σε λίγα λεπτά. Όλα τα στοιχεία αντλούνταν και διασταυρώνονταν αυτόματα από άλλους φορείς όπως ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών voucher
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών voucher (pixabay.com)

Τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Επιδότησης Ηλεκτρικών Συσκευών βγήκαν στο allazosyskevi ενώ τώρα μπορεί κανείς να υποβάλλει την ένταση του.

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος allazosyskevi.gov.gr/, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία είναι στην ενότητα Επικοινωνία.

Απαιτούνται μόνο οι κωδικοί taxisnet και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας που θα δηλωθεί στην αίτηση.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες του Προγράμματος, κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό και επιβεβαιωμένο (μέσω της ηλεκτρονικής του αίτησης) αριθμό κινητού.

Το κινητό χρησιμοποιείται ως μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ωφελούμενου (Φυσικού Προσώπου – κατόχου του κινητού) κατά τη διαδικασία αγοράς και συγκεκριμένα, για την αποστολή κωδικού μίας χρήσης μέσω του οποίου δίδεται η συναίνεση δέσμευσης επιταγής από συγκεκριμένο έμπορο. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους κανόνες του Προγράμματος, δεν είναι δυνατή η χρήση του ίδιου αριθμού ταυτόχρονα από δύο διαφορετικούς ωφελούμενους.

Η χρήση ενός αριθμού σε δεύτερη αίτηση, αναιρεί αυτόματα την πιστοποίηση του κινητού στην προηγούμενη αίτηση.