Επιδότηση ρεύματος φοιτητών 2022: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Οι φοιτητές θα πάρουν επίδομα ρεύματος.

Όποιοι έχουν κάνει τις φορολογικές τους δηλώσεις, έχουν παρατηρήσει την ύπαρξη ενός ειδικού πεδίου για φοιτητική στέγη. Θα πρέπει να το έχουν συμπληρώσει για να πάρουν την επιδότηση αναδρομικά από τον Ιανουάριο μέσω της ΑΑΔΕ.

Η υποβολή γίνεται από έναν εκ των γονέων, ο οποίος δηλώνει στον Πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης ενοίκιο που πληρώνει για το παιδί του.

Στην συνέχει μόνο ο ένας γονιός μπορεί να κάνει την αίτηση μέσω του fuel pass. Σε περίπτωση αίτησης και του άλλου συζύγου, αυτή απορρίπτεται αυτόματα από την εφαρμογή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φοιτητική κατοικία, ο φοιτητής μπορεί να λάβει την επιδότηση αν έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση. Αν δεν έχει δηλωθεί η κατοικία ή πρόκειται για άλλη περίπτωση ενοικίασης τότε δεν λαμβάνει την επιδότηση ρεύματος.

Πώς θα πάρουν την επιδότηση ρεύματος οι φοιτητές που μένουν μακριά από τις οικογένειες τους για να σπουδάσουν.

Το φοιτητικό ρεύμα θα δίνεται αφού πρώτα γίνει η αίτηση όπως γράψαμε αναλυτικά παραπάνω.Η επιδότηση ρεύματος φοιτητών θα γίνεται αφού πρώτα έχει γίνει δήλωση της φοιτητικής κατοικίας και είναι σημαντικό να έχετε υποβάλει οριστικά την δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2021.

Όλα θα έχουν σαν βάση την ΑΑΔΕ και θα υπάρχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Με λίγα λόγια, όλοι οι σπουδαστές είναι εν δυνάμει δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα ρεύματος.

Όλοι οι σπουδαστές είναι εν δυνάμει δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα ρεύματος.
Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα πάρουν φοιτητικό επίδομα ρεύματος, Φωτογραφία: Siora Photography, Unsplash

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη συμβολαίου μίσθωσης. Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία.

Οι επιδοτήσεις ρεύματος φοιτητών θα πιστωθούν αναδρομικά στους λογαριασμούς τους. Δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση 42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες, 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες, 39 ευρώ για τον Μάρτιο εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες.

Από τα παραπάνω συγκεντρωτικά η επιδότηση ρεύματος φοιτητών ανέρχεται σε 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος.

Μετά την ολοκλήρωση του υπολογισμού του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, διβιβάζεται η εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα και μετά καταβάλλεται το ποσό. Μετά την πληρωμή, θα σταλεί email στον δικαιούχο που έχει δηλωθεί στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, με το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή ενημέρωση σε περίπτωση απόρριψη της αίτησης.