Επίδομα ακρίβειας 2022 αίτηση: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι;

επιταγη ακριβειασ αιτηση gov gr, αιτηση για επιταγη ακριβειασ, επιταγη ακριβειασ δικαιουχοι, νεα επιταγη ακριβειασ, επιδομα ακριβειασ 2022 αιτηση

Δείτε ποια είναι τα επίσημα κριτήρια και ποιοι οι δικαιούχοι για το επίδομα ακρίβειας.

Το επίδομα ακρίβειας θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η επιταγή ακριβείας θα δοθεί σε 1.194.806 συνταξιούχους το διάστημα 15 με 20 Δεκεμβρίου 2022.

Οι λεπτομέρειες για την gov.gr επιταγή ακρίβειας, έχουν δημοσιευτεί και δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι που αναμένουν την πληρωμή για πρώτη φορά, μιας και η αλλαγή στα κριτήρια έχει ανεβάσει τον συνολικό αριθμό.

Πότε ξεκινά αίτηση για την επιταγή ακρίβειας;

Η αίτηση για την επιταγή ακρίβειας θα πρέπει να γίνει έμμεση. Μπορεί εισοδηματικά να είναι κάποιοι σε χαμηλές πτήσεις, ωστόσο θα πρέπει να ανήκουν και να έχουν κάνει αίτηση είτε για το ΚΕΑ, είτε για το επίδομα παιδιού, και είτε για το επίδομα ΑΜΕΑ. Θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Πότε θα πάρετε τα χρήματα από την επιταγή ακρίβειας;

Η επιταγή ακρίβειας θα καταβληθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη καταβολή που έγινε τον Απρίλιο 2022, είναι πως το ποσό αυξάνεται στα 250 ευρώ, από 200 και διευρύνονται και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για την επιταγή ακρίβειας και ποιοι χρειάζεται να κάνουν αίτηση