Έρχεται έξτρα επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Έρχεται έξτρα επίδομα παιδιού και μάλιστα μιλάμε για μιάμιση δόση επιπλέον

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα παιδιού.

Για όσους έκαναν νέα αίτηση, η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022.

Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού;
Επίδομα παιδιού πληρωμή- Sandy Millar on Unsplash

Το ποσό της μιάμισης δόσης για το έξτρα επίδομα παιδιού ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Τέλος μπαίνει στην πληρωμή του επιδόματος παιδιού στην τράπεζα. Μια νέα ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα μπαίνει στη ζωή των δικαιούχων από το 2023. Με λίγα λόγια, η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα μπαίνει σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και από εκεί θα κάνετε τα ψώνια τους. Σήμερα με προπληρωμένη κάρτα κατά το ήμισυ καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πρώην ΚΕΑ.

Πως θα συμπληρώσετε την αίτηση Α21- Ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν;

Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού έχει καταχωρηθεί ήδη στον ΑΜΚΑ πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα. Αν το παιδί εξακολουθεί να εμφανίζεται χωρίς όνομα και μετά την ακύρωση της αίτησης, πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας στον ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, να ακυρώσετε πάλι την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.

Για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2004 και μετά, δεν ζητείται ο ΑΦΜ. Εντούτοις, για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2003 και πριν, ο ΑΦΜ είναι υποχρεωτικός. Αν αυτός ο ΑΦΜ δεν έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ, τότε οι πολίτες παραπέμπονται σε ΚΕΠ, για να ενημερώσουν το μητρώο ΑΜΚΑ με τον αντίστοιχο ΑΦΜ, καθώς δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση του μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω της αίτησης Α21.