Επίδομα παιδιού 2023 ε δόση: Πότε μπαίνει

επιδομα παιδιου 2023, πεμπτη δοση

Αφού πληρωθεί η τέταρτη δόση για το επίδομα παιδιού, σειρά έχει και η πέμπτη δόση για χιλιάδες οικογένειες. Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού;

Τέλος Νοέμβρη ο ΟΠΕΚΑ θα κάνει και άλλη πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2023.

Πρόκειται για τη πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος τέκνων Α21 από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους που έχουν κάνει αίτηση.

Πότε κάνετε αίτηση για το επίδομα παιδιού (ΟΠΕΚΑ);

Αλήθεια, ξέρετε πότε κάνετε αίτηση για αυτό το επίδομα που ονομάζεται είτε επίδομα α21, είτε επίδομα παιδιού, είτε επίδομα τέκνων;

Δεν είναι πάντα ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα καθώς και πότε θα γίνει η πληρωμή της πέμπτης δόσης για το επίδομα παιδιού 2023.

Το επίδομα παιδιού 2023 από τον ΟΠΕΚΑ, πληρώνεται στους δικαιούχους έπειτα από την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα. Πολλοί αναζητούν πότε θα γίνει η πληρωμή της ε δόσης από το επίδομα.

Πότε ξεκινά η αίτηση του επιδόματος τέκνων;

Για να μπει το επίδομα παιδιού ή επίδομα τέκνων, θα πρέπει να κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα α21 που είναι διαθέσιμη για αιτήσεις.

Η πλατφόρμα για να κάνετε αίτηση, ανοίγει την ίδια μέρα που γίνονται οι πληρωμές του επιδόματος και κλείνει 20 μέρες πριν την καταβολή του.

Για παράδειγμα η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού πληρώθηκε 31 του Μάη. Την ίδια ώρα άνοιξε η πλατφόρμα για να κάνετε την αίτηση και θα μπορείτε να το κάνετε μέχρι 7 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν την πίστωση της γ δόσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι τις 4/9/2023 και ώρα 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια, θα κλείσει, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 4ης δόσης 2023 και τυχόν αναδρομικών.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα κάνουν αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για να πάρει κανένας τα χρήματα του πρώτου διμήνου κάθε νέου έτους για το επίδομα, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του προηγούμενου φορολογικού έτους. Επίσης γίνεται διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο.

Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας myschool θα διαπιστωθεί αν κάποιος είναι δικαιούχος και το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο.

Πότε θα γίνει η πληρωμή της πέμπτης δόσης (ε δόση) για το επίδομα παιδιού 2023

Το επίδομα παιδιού 2023 καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους, ανά δίμηνο. Γίνεται με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα καταβολής.

Έτσι, η πληρωμή της πρώτης δόσης. για το επίδομα παιδιού, έγινε στις 31 Μαρτίου 2023, η πληρωμή της δεύτερης δόσης έγινε στις 31 του Μάη 2023 της τρίτης πληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, της τέταρτης δόσης θα πιστωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και της πέμπτης δόσης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι για να πάρετε το επίδομα παιδιού ή επίδομα τέκνων 2023, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη και άρα δεν θα έρθει ποτέ η πληρωμή.

Με λίγα λόγια την Πέμπτη στις 30 Νοεμβρίου, θα γίνει η πληρωμή. Δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Τότε, θα λάβουν οι δικαιούχοι την πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη στις 11 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα επίδομα παιδιού, Α21» έκλεισε προσωρινά, επομένως οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν, πλεόν, να υποβάλλουν αιτήσεις ή να κάνουν τροποποιήσεις για την Ε’ δόση.

Ποιοι είναι οι πίνακες για το επίδομα τέκνων;

Οικογένειες με 2 γονείς και 2 παιδιά, που έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ θα είναι στην πρώτη εισοδηματική κλίμακα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, θα πάρουν επίδομα παιδιού. Το ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να είναι από 12.001 ευρώ μέχρι 20.000 ευρώ. Μπαίνουν στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 84€ επίδομα το μήνα.

Οικογένειες με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα από 20.000 ευρώ μέχρι 30.000 ευρώ θα είναι στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 56€ επίδομα το μήνα.

Οικογένειες με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.250 ευρώ, εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα. Με εισόδημα από 10.501 ευρώ μέχρι 17.500 ευρώ, εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα από 17.501 ευρώ μέχρι 26.250 ευρώ. Εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 28€ επίδομα το μήνα.

Και η οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά θα πάρει επίδομα. Θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 13.500€. Εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280€ το μήνα. Από 13.501 ευρώ μέχρι 22.500 ευρώ στην δεύτερη και από 22.501 ευρώ μέχρι 33.750 ευρώ στην τρίτη κατηγορία.