Ποια τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης συσκευών με όφελος;

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Όλα έγιναν μέσω του taxisnet και τώρα έρχεται η ώρα των αποτελεσμάτων – Πως θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών; Πότε θα γίνει η ενημέρωση;

-«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Έτσι θα μάθετε εάν είστε δικαιούχοι

Μεγάλη συμμετοχή υπήρχε για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τα νοικοκυριά που ήθελαν να αλλάξουν ψυγεία, καταψύκτες ή κλιματιστικά.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών γίνονταν μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή ενώ δόθηκε μικρή παράταση μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις ακόμα ημέρες. Υπήρχε τότε η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν επιδοτήσεις για έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, τα ποσοστά επιδότησης για ηλεκτρικές συσκευές κυμαίνονται από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτούνταν κανένα δικαιολογητικό και ολοκληρώνονταν μέσα σε λίγα λεπτά. Όλα τα στοιχεία αντλούνταν και διασταυρώνονταν αυτόματα από άλλους φορείς όπως ΑΑΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Ανακύκλωση συσκευών με όφελος 2022 αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα ανακύκλωσης επιδότησης συσκευών (pixabay.com)

Τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Επιδότησης Ηλεκτρικών Συσκευών βγήκαν στο allazosyskevi και υπήρχε χρονικό περιθώριο για να υποβάλλει την ένταση του.

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος allazosyskevi.gov.gr, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία είναι στην ενότητα Επικοινωνία.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, στην οποία έχουν αναρτηθεί και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση «Αποτελέσματα Αξιολόγησης».