Προκήρυξη ΟΣΕ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις;

Αν και είχε ανακοινωθεί από τις αρχές καλοκαιριού η προκήρυξη ΟΣΕ, πήγε πίσω και σε λίγες μέρες θα βγει στην δημοσιότητα

117 νέες προσλήψεις έρχονται στον ΟΣΕ μέσα από προκήρυξη που πολλοί ρωτούν για το πότε θα δημοσιευτεί.

Οι προσλήψεις ΟΣΕ θα αρχίσουν τις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου αλλά δεν θα είναι μέσω του ΑΣΕΠ αλλά απευθείας από τον οργανισμό. Στο αρμόδιο υπουργείο βρίσκονταν η προκήρυξη του ΟΣΕ για την πρόσληψη 117 μονίμων υπαλλήλων στην υπηρεσία και πήρε το πράσινο φως.

Οι ειδικότητες για προσλήψεις ΟΣΕ είναι σταθμαρχών, χειριστών μηχανημάτων έργου, προσωπικό ελιγμών, τεχνιτών ηλεκτρολόγων και τεχνιτών ηλεκτρονικών. Όλες οι ειδικότητες είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΣΕ 2022, ΟΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2022
προκήρυξη ΟΣΕ 2022

Δεν θα είναι οι μοναδικές θέσεις εργασίας μιας και θα γίνουν και άλλες νέες προσλήψεις στον ΟΣΕ. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν από τον ΟΣΕ, έπειτα από τη δημοσίευση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και ένας μικρός αριθμός μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, ως προς την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ, τον Μάρτιο αναμένεται να προχωρήσουν οι προσλήψεις 90 υπαλλήλων (σταθμαρχών και κλειδούχων), ενώ έχει ακόμα προγραμματιστεί η προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, άλλων 27 θέσεων τεχνικού προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν ως το τέλος του 2023. Μέσα στον επόμενο χρόνο προγραμματίζεται να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ άλλες 100 θέσεις, με το προσωπικό αυτό να εντάσσεται στο δυναμικό του ΟΣΕ μέσα στο 2024.

Όλα θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας και είναι στόχος του οργανισμού να αυξηθεί το προσωπικό και να εργαστούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο που χρήζει βελτίωσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύστημα του ΟΣΕ και εκεί θα επισυνάπτονται και τα δικαιολογητικά.