Τουρισμός για όλους 2022 αποτελέσματα: Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση;

Ο τουρισμός για όλους ήρθε και δίνει δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους, τι σημαίνει μη κληρωθείσα;

Αυτό το νέο πρόγραμμα ονομάζεται τουρισμός για όλους 2022, είναι νέας μορφής και δομής. Θα δώσει χρήματα και έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για την περίοδο 2022-2025.

Την Δευτέρα βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και σήμερα Τετάρτη τα οριστικά.

Στη σελίδα vouchers.gov.gr/tourism4all μπορείτε να δείτε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς που κέρδισαν ένα από τα 150αρια για διακοπές φέτος μέσα από το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν voucher ύψους 150 ευρώ ο καθένας, για να κάνουν διακοπές.

Τουρισμός για όλους 2022 αποτελέσματα, κλήρωση
Τουρισμός για όλους 2022 αποτελέσματα, κλήρωση

Το τουρισμός για όλους voucher θα είναι σαν το Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή – χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Πέρσι η διαδικασία ελέγχου κράτησε μέχρι τα τέλη Ιουλίου και αργότερα ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελε΄σματα.

Τα προσωρινά αποτελέσματα και οι ημερομηνίες δυνατότητας υποβολής ένστασης ανακοινώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού είχε δώσει παράταση στο πρόγραμμα έως 12/7.

Στα ίδια χρονικά πλαίσια έγινε και για φέτος. Έγινε η κλήρωση και μέχρι σήμερα Τετάρτη (27/7) αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2022. Μάλιστα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα ενώ τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Η κλήρωση έγινε την περασμένη Δευτέρα (25.07.2022) και πλέον στο vouchers.gov.gr/tourism4all ανέβηκε ο οριστικός πίνακας των δικαιούχων του voucher των 150 ευρώ.

Δείτε εδώ τον οριστικό πίνακα με τους δικαιούχους.(https://vouchers.gov.gr/sites/default/files/2022-07/oristikos-pinakas-dikaioyhon.xlsx)

Διαφορετικά ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:Μπείτε στο vouchers.gov.gr/tourism4all.
Πατήστε είσοδος στην Εφαρμογή, συμπληρώστε τους κωδικούς TaxisNet και πατήστε σύνδεση. Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας και θα μεταφερθείτε αυτόματα στα στοιχεία της Αίτησης.

Εκεί, λοιπόν, στο πρώτο πεδίο που γράφει «Κατάσταση Αίτησης» θα δείτε αν κληρωθήκατε ή όχι.
Σε περίπτωση που γράφει σε μπλε φόντο «Κληρωθείσα» θα λάβετε το voucher των 150 ευρώ, αν γράφει «Μη Κληρωθείσα» τότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη κλήρωση στα τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα κληρωθούν ακόμη 200.000 επιταγές για το Τουρισμός για Όλους με ισχύ έως τον Ιούνιο του 2023.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης μίλησε ζωντανά στην εκπομπή alpha τώρα: