Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα 2021;

Το φορολογητέο εισόδημα θα είναι το βαρίδι που θα κρίνει αν κάποιος χαμηλοσυνταξιούχος είναι δικαιούχος ή όχι για το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Τρεις τελικά κατηγορίες δικαιούχων θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Θα δοθεί σε υγειονομικούς, συνταξιούχους και ΑΜΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να μην υπάρχει πλατφόρμα και η καταβολή του ποσού να γίνει κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μία ομάδα ήταν σίγουρη από την αρχή για χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα και θα τα πάρει 15 Δεκεμβρίου.

Στις 15 Δεκεμβρίου και σε εμβόλιμη πληρωμή θα πιστωθεί το πρώτο ποσό από το διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Το δεύτερο ποσό του επιδόματος θα δοθεί κανονικά, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Ποιες άλλες ομάδες θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα;

Το κοινωνικό μέρισμα είναι μια μεγάλη βοήθεια για τα νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι το κοινωνικό μέρισμα 2020, δεν δόθηκε στους πολίτες.

Ο πίνακας των δικαιούχων δημοσιοποιήθηκε μιας και ανακοινώθηκε μέσα στον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χρήματα θα δοθούν σε υγειονομικούς, συνταξιούχους και ΑΜΕΑ.

Αυτοί τελικά είναι οι δικαιούχοι για το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα 2021. Από την πρώτη στιγμή στο οικονομικό επιτελείο έδωσαν πράσινο φως για τη στήριξη των υγειονομικών.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, από την άλλη ήταν στις υψηλές προτεραιότητες της κυβέρνησης για να λάβουν οικονομική ενίσχυση.

Το εισόδημα που δηλώνουν στην εφορία και όχι μόνο το ποσό της σύνταξης θα ληφθεί υπόψη για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης. Στόχος είναι δοθεί στους συνταξιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ωστόσο το έκτακτο μέρισμα σχεδιάζεται να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες όπως των ΑΜΕΑ. Το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα έρχεται για το έτος 2021 και από ότι ακούγεται δεν θα χρειάζεται να κάνει κανείς αίτηση.

Τον Νοέμβριο πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα και ποιες είναι οι προϋποθέσεις αλλά και οι δικαιούχοι.

Το μόνο που έχει «κλειδώσει» έως τώρα είναι ότι θα δοθεί διπλάσιο ποσό στους δικαιούχους του ΚΕΑ (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος).

Μπορεί να μην δόθηκε πέρσι αλλά φέτος η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια αλλά και προϋποθέσεις. Όλα θα γίνουν αυτόματα και χωρίς να χρειαστεί η αίτηση.

Ποια είναι τα σενάρια για το χριστουγεννιάτικο μποναμά σε χαμηλοσυνταξιούχους; Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χιλιάδες νοικοκυριά ενώ εξετάζεται μποναμάς και σε συνταξιούχους.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Τον μήνα Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα που θα είναι διαφορετικό από το κοινωνικό μέρισμα 2020.

Το κοινωνικό μέρισμα 2021 φέτος θα είναι η διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τα χρήματα θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021.