Μπορεί για πολλούς πλέον η γαλοπούλα να θεωρείται το βασικό φαγητό των Χριστουγέννων, ωστόσο αυτό ισχύει στην βόρεια Ευρώπη και όχι στην χώρα μας.
Μεγάλη θέση στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι κατείχε το κρέας και ιδιαίτερα το χοιρινό.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παλαιότερα χρόνια το κρέας αποτελούσε «είδος πολυτελείας», και τρώγονταν στις γιορτές.
Ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο πιάτο που το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στο βόρειο τμήμα της και τα νησιά. Χοιρινό με σέλινο ή χοιρινό με πράσο και σέλινο.
Νέα Εύβοια σήμερα
Κάθε πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το επίδομα ανεργίας;
Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο 2025: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;
Πότε είναι της αναλήψεως το 2025
Ακολουθήστε το newse στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Εύβοιας