Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για να δοθούν χρήματα πριν τις διακοπές του Πάσχα.
Πότε ακούγεται ότι θα δοθεί το βοήθημα; Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα το λάβουν και πότε θα δοθεί το δώρο ΚΕΑ Πάσχα 2022;
Οι πρώτοι που θα λάβουν το βοήθημα θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα όπου εκεί ανήκουν οι δικαιούχοι ΚΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιταγή ακρίβειας θα πιστωθεί σε σχεδόν 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Για 241.282 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το επίδομα ακρίβειας θα είναι η καταβολή διπλής δόσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το κόστος του μέτρου θα είναι τα 50,9 εκατ. ευρώ και οι δικαιούχοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους την Μεγάλη Πέμπτη.
Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
