Αν κάποιος έρθει σε επαφή με κρούσμα, θα πρέπει πρώτα να είναι ψύχραιμος.
Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνει self test ή rapid test.
Δείτε τι πρέπει να κάνει κάποιος που έρθει σε άμεση επαφή με κρούσμα.
Θα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ, 3 με 5 μέρες μετά την έκθεση, και όχι την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα.
Η σύσταση είναι μετά την έκθεση σε πιθανό κρούσμα η συνεχής χρήση της μάσκας για 14 μέρες ή μέχρι ένα αρνητικό τεστ.
Αν το τεστ είναι θετικό τότε αυτομάτως το άτομο τίθεται σε καραντίνα για τουλάχιστον δέκα ημέρες.
Αν εμφανίσει συμπτώματα, τότε πέραν των 10 ημερών πρέπει κανείς να μην έχει συμπτώματα τουλάχιστον για 24 ώρες, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Αυτές είναι οι νεότερες οδηγίες που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν την κοινωνία από την πιθανή διασπορά COVID-19, ακόμα και από εμβολιασμένα άτομα που μπορεί να εκτεθούν στον ιό.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
