Όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα, κάποιοι κλάδοι είχαν απώλεια εσόδων και για αυτό παραμονή Πρωτοχρονιάς ορίζονται τα μέτρα οικονομικής στήριξης.
Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται, τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων- εργοδοτών δύνανται να υποβληθούν από την ημέρα ενεργοποίησης του συστήματος υποβολής δηλώσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και έως την 10/1/2022.
Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας, και κατά συνέπεια ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζόμενους του.
Η πληρωμή της αποζημίωσης ενδέχεται να δοθεί μετά το πέρας των δηλώσεων. Χρονικά αυτό θα γίνει τον Φλεβάρη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
