Μέσα στον Φλεβάρη ακούγεται ότι ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία.
Ξεκινά και έχει να κάνει με 25.000 ωφελούμενους με μισθό 546 ευρώ.
Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν
εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα
εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
Το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη με το πρώτο να αφορά στην τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ.
Το δεύτερο σκέλος αφορά σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης με αντικείμενο που θα επιλέξουν οι ωφελούμενοι.
Τα νέα προγράμματα απασχόλησης αναλυτικά
Τα νέα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ περιλαμβάνουν δράσεις απασχόλησης για:
20.000 νέους ανέργους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (για 7 μήνες, 100% επιδότηση).
10.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας (12-18 μήνες, 653-746 ευρώ μηνιαία επιδότηση).
10.000 άνεργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (12-24 μήνες, 700-750 ευρώ μηνιαία επιδότηση).
5.000 άνεργους στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες (15 μήνες, 700 ευρώ μηνιαία επιδότηση).
4.000 άνεργους για δημιουργία επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία (12 μήνες, 14.800 ευρώ επιδότηση).
3.400 ανέργους στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης (12-18 μήνες, έως 933 ευρώ μηνιαία επιδότηση).

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
