Το Πάσχα 2022 γιορτάστηκε στις 24 Απριλίου επομένως τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά στις αρχές Μαΐου με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για μαθητές και καθηγητές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Μιλάμε για όλα τα σχολεία, είτε δημοτικά, είτε γυμνάσια, είτε λύκεια, είτε πανεπιστήμια.
Τελειώνουν σιγά σιγά, οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές και το θέμα είναι πότε επιστρέφουν στα θρανία.
Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου.

Όλοι πίστευαν ότι θα άνοιγαν τα σχολεία την Δευτέρα 2 Μάη. Όμως η Πρωτομαγιά πέφτει την Κυριακή του Θωμά και αυτό αλλάζει και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς 2022 μεταφέρθηκε την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου.
Με λίγα λόγια, θα γίνει αλλαγή στην ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Αιτία, η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τη μετάθεση της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς.
Τα εκπαιδευτήρια τελικά ανοίγουν την Τρίτη 3 Μαΐου, καθώς τότε αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές μετά το Πάσχα 2022.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
