Προσοχή: Η νέα, εξελιγμένη απάτη που «χτυπάει» τις επιχειρήσεις. Πώς ένας ανύπαρκτος γιατρός παγίδευσε γνωστό επαγγελματία.
Ένα απίστευτο περιστατικό που αποδεικνύει το πόσο αδίστακτοι έχουν γίνει οι απατεώνες έρχεται στο φως της δημοσιότητας στη Χαλκίδα. Μέσα σε λίγες ώρες, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος έχασε ένα μέρος του εμπορεύματός του, πέφτοντας στην πιο καλοστημένη τηλεφωνική παγίδα των τελευταίων ετών.
Το «κόλπο» με το Νοσοκομείο
Το σχέδιο των δραστών βασίστηκε στο απόλυτο συναίσθημα. Ο απατεώνας κάλεσε στο κατάστημα και, με φωνή γεμάτη κύρος, συστήθηκε ως γιατρός νοσοκομείου της Αττικής.
Με απίστευτη θεατρικότητα, ισχυρίστηκε ότι ένα παιδί έπρεπε να φύγει εσπευσμένα για το εξωτερικό και υπήρχε «ζήτημα ζωής και θανάτου» να βρεθούν και να σταλούν άμεσα συγκεκριμένα είδη. Για να μην αφήσει περιθώρια σκέψης, ζήτησε η αποστολή να γίνει express σε μια διεύθυνση στην Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μετρητά της πληρωμής τον περίμεναν ήδη στο νοσοκομείο.
Το ψυχολογικό lock: Η λέξη «επείγον» λειτούργησε ως όπλο. Ο έμπορος, μέσα στην ανασταύτωση και τη βιασύνη να βοηθήσει ένα «άρρωστο παιδί», παρέκαμψε κάθε τυπικό έλεγχο ασφαλείας.
Τα εμπορεύματα έγιναν καπνός
Η επιχείρηση έστειλε τα προϊόντα αμέσως. Όταν όμως έγινε η επικοινωνία με το νοσοκομείο για την παραλαβή των χρημάτων, η φούσκα έσκασε:
Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν υπήρχε στο οργανόγραμμα.
– Η διεύθυνση στην Αθήνα ήταν απλά ένα σημείο παγίδα.
– Τα ακριβά βαφτιστικά είδη είχαν ήδη κάνει φτερά, έτοιμα να διοχετευτούν στη μαύρη αγορά.
Πώς να προστατευτείτε σήμερα κιόλας
Οι επιτήδειοι ποντάρουν στην ευαισθησία και τη βιασύνη των επαγγελματιών. Το χρυσό bullet point για να μην την πατήσετε; Καμία αποστολή χωρίς προπληρωμή.
Όσο επείγουσα κι αν παρουσιάζεται μια κατάσταση, αν δεν δείτε τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή αν δεν διασταυρώσετε το τηλέφωνο καλώντας εσείς πίσω στο επίσημο τηλεφωνικό κέντρο του εκάστοτε φορέα, μην παραδίδετε εμπόρευμα. Η ψυχραιμία σώζει το ταμείο σας!

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).

