Οι βάσεις διαμορφώνονται οπό την ευκολία ή τη δυσκολία των θεμάτων, τις προτιμήσεις των επιτυχόντων και τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων. Φέτος πρέπει να συνυπολογιστεί και ο παράγοντας Ελάχιστη βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) όσον αφορά, κυρίως τις σχολές που είναι κοινές σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία και στις εξαιρετικά χαμηλόβαθμες σχολές
Αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι βάσεις για τους μαθητές.
Τις βάσεις για το 2021 περιμένουν οι υποψήφιοι που χθες έμαθαν τους βαθμούς τους στις Πανελλήνιες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 25 Αυγούστου.
Συνήθως, οι βάσεις γίνονται γνωστές περίπου στα τέλη Αυγούστου, με το Υπουργείο Παιδείας να δίνει σύντομα επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι οι βάσεις είχαν βγει στις 09:00 το πρωί την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
