Και όμως μπορεί να μην το ξέρετε ότι ένα παλιό κινητό μπορεί να στοιχίζει όσο μια γκαρσονιέρα στην Εύβοια

Πολλοί έχουμε ξεχασμένα παλιά κινητά στο σπίτι ή τα έχουμε πετάξει θεωρώντας τα άχρηστα. Κι όμως, μερικές από αυτές τις συσκευές σήμερα αξίζουν όσο μια γκαρσονιέρα στην Εύβοια.
Συλλεκτές παγκοσμίως αναζητούν μοντέλα όπως το Nokia 8800 Carbon Arte, το οποίο συνδύαζε υλικά όπως τιτάνιο και γυαλί. Παρά την απλή κάμερα, πωλείται έως και 3.500 ευρώ λόγω του σχεδιασμού και της σπανιότητάς του.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το Motorola DynaTAC 8000X του 1983 – ένα από τα πρώτα κινητά στον κόσμο – το οποίο σε καλή κατάσταση έφτασε πρόσφατα τα 21.000 ευρώ!
Και φυσικά, το iPhone 2G, το πρώτο iPhone, μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός θησαυρός. Το 2023, ένα σφραγισμένο κομμάτι πωλήθηκε για 63.356 δολάρια.
Πριν πετάξετε ή ξεχάσετε κάποιο παλιό κινητό, σκεφτείτε το ξανά – μπορεί να κρατάτε έναν μικρό «θησαυρό».

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).

