Δεν μαζεύουν τα καρύδια όλο το χρόνο αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη εποχή.
Τα καρύδια συλλέγονται από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο.
Οι καλλιεργητές καρυδιάς αρχίζουν τη συγκομιδή όταν περίπου στο 75% των καρυδιών παρατηρείται χωρισμένο εξωτερικό κέλυφος. Οι αγρότες συγκομίζουν με το χέρι, ανακινώντας καλά τα κλαδιά, έτσι ώστε τα καρύδια να πέσουν σε ειδικά δίχτυα συλλογής που έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
