Το φθινόπωρο δείχνει από νωρίς το «σκληρό» του πρόσωπο, καθώς από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου η Εύβοια, μαζί με μεγάλο μέρος της Ελλάδας, θα βρεθεί στο έλεος ενός ισχυρού κύματος κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το σύστημα θα είναι ιδιαίτερα οργανωμένο και θα φέρει εκτεταμένες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και πολύ δυνατούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι πρώτες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας.
🔹 Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Εύβοια
Τετάρτη βράδυ (1/10): Τα πρώτα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και θα κινηθούν προς τα δυτικά ηπειρωτικά.
Πέμπτη (2/10): Η Εύβοια θα δεχθεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στις περιοχές της κεντρικής και νότιας Εύβοιας. Στην Χαλκίδα και γύρω περιοχές αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής.
Παρασκευή (3/10): Οι βροχές θα συνεχιστούν, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς το Ανατολικό Αιγαίο. Στην Εύβοια οι καταιγίδες αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά το βράδυ.
Σάββατο (4/10): Σημαντική βελτίωση του καιρού, με τοπικές μόνο βροχές σε ορισμένα σημεία.
🔹 Περιοχές σε επιφυλακή στην Εύβοια
Χαλκίδα και κεντρική Εύβοια (έντονες καταιγίδες την Πέμπτη)
Νότια Εύβοια (πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων λόγω έντονων βροχοπτώσεων)
Βόρεια Εύβοια (ισχυροί άνεμοι στα παραθαλάσσια)
🔹 Συστάσεις προς τους πολίτες
Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες αιχμής των φαινομένων και να παρακολουθούν τις ειδοποιήσεις από το 112. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν υψηλή ακρίβεια στην πορεία της κακοκαιρίας και είναι πιθανό να εκδοθούν στοχευμένες προειδοποιήσεις για την Εύβοια.
Η κακοκαιρία του Οκτωβρίου έρχεται να θυμίσει ότι η φθινοπωρινή περίοδος στην Ελλάδα –και ιδιαίτερα στην Εύβοια που συχνά δοκιμάζεται– συνοδεύεται από επικίνδυνα φαινόμενα.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).

