Όταν θα έρθει το Καθολικό Πάσχα 2024, τι γίνεται με τις τράπεζες

Το Καθολικό Πάσχα θα επηρεάσει και τις τράπεζες. Δείτε τι θα γίνει την ημέρα που πέφτει το Πάσχα των Καθολικών και τι αλλάζει με τις συναλλαγές.
Όταν για παράδειγμα η εορτή του Πάσχα των Καθολικών, δεν πέφτει ίδια ημέρα με το Ορθόδοξο Πάσχα, για τις Ελληνικές τράπεζες, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα εκτελεστούν την αμέσως επόμενη ημέρα που θεωρείται εργάσιμη.
Οι μεταφορές εντός των τραπεζών θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη που θα είναι εργάσιμη για τους Καθολικούς.
Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1η Απριλίου, θα παραμείνει κλειστό και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Το Καθολικό Πάσχα πέφτει φέτος την Κυριακή 31 Μαρτίου. Πρόκειται για μία ημερομηνία που καθορίζεται από την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
