Έρχεται μεγάλη αλλαγή στα επιδόματα το 2025.
Αρχές του 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ.
Σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσει η ένταξη του 50% σε προπληρωμένες κάρτες των βοηθημάτων και κάθε είδους παροχών και ενισχύσεων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.
Οι δικαιούχοι των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην τράπεζα που διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό για να λάβουν δωρεάν την προπληρωμένη κάρτα Σύμφωνα με τον νόμο το 50% όλων των επιδομάτων, θα πρέπει να ενταχθεί σε προπληρωμένη κάρτα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας και τη θεσμοθέτηση ορίου 50% στις αναλήψεις μετρητών, η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να ελέγξει τη χρήση των επιδομάτων που αποτελούν το 3% του ΑΕΠ.
Ένας δικαιούχος που λαμβάνει επίδομα ΟΠΕΚΑ – ή επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ – ύψους 800 ευρώ θα μπορεί να ξοδεύει τα 400 ευρώ μέσω της προπληρωμένης κάρτας και τα υπόλοιπα 400 ευρώ με τη χρήση μετρητών.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
