Πότε είναι η γιορτή της αναλήψεως και τι τρώμε
Η ανάληψη του Κυρίου είναι ένα πολύ σπουδαίο γεγονός στον Χριστιανισμό.
Της αναλήψεως συνεορταζόταν με την Πεντηκοστή, κατά τους πρώτους αιώνες. Από τον 4ο αιώνα, όμως, άρχισε η προοδευτική διάκριση και ο αυτοτελής εορτασμός της.
Της αναλήψεως, είναι μία κινητή γιορτή και είναι πολύ σημαντική λόγω του συμβολισμού της και για αυτό τιμάται από όλους τους Χριστιανούς.
Μια μεγάλη εορτή, που αναφέρεται στην ανάβαση του Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί της Γης.
Αυτό στη θρησκεία μας θεωρείται και η ολοκλήρωση της αποστολής του στη Γη. Την συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζουν οι Νεφέλες.
Τι τρώμε της αναλήψεως;
Για τη Θεία Κοινωνία την ημέρα της Αναλήψεως την προηγουμένη τρώμε ψάρι. Επίσης, το μεσημέρι και το βράδυ κάνουμε νηστεία.
Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 ήταν της αναλήψεως. Για το 2023 η ημέρα της Αναλήψεως ήταν στις 25 Μαΐου.
Για το 2024 η ημέρα της Αναλήψεως ήταν στις 13 Ιουνίου. Για το 2025 η ημέρα της Αναλήψεως πέφτει στις 29 Μαΐου. Τέλος για το 2026 πέφτει στις 21 Μαΐου.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι δημοσιογράφος
Αφού τελείωσε το Λύκειο της Κύμης το 1997, στην συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Paisley στην Σκωτία μέχρι το έτος 2003.
Γιώργος Κουτσελίνης
Αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στα ΜΜΕ. Έχει εργαστεί για 10 συναπτά έτη ανταποκριτής στην Εύβοια για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στον Πτήση fm (7-11 το πρωί).
